Siirry suoraan sisältöön
Home » Ravivihjeet

Ravivihjeet

Vedonlyönti hevosurheilussa on oma taitolajinsa ja veikkauspäätöksen arvioimisessa on otettava huomioon monenlaiset muuttujat. Raviveikkauksesta on olemassa useita eri muotoja, joten raviurheiluun tarjottavat ravivihjeetkin vaihtelevat. Taitava veikkaaja osaa erottaa erilaiset ravivihjeet toisistaan ja hyödyntää niitä veikkauspäätöksen tekemisessä. Tämän artikkelin tarkoitus onkin tarjota veikkaajalle eväitä ravivihjeiden ymmärtämiseen.

Mitä ovat ravivihjeet ja mitä hyötyä niistä on?

Ravivihjeet ovat todennäköisyyksiin perustuvia suosituksia, joita raviveikkaaja voi käyttää hyväkseen arvioidessaan hevosten ja niiden valmentajien menestystä. Suomalaisiin toto-peleihin ja ulkomaisiin veikkauspeleihin on omat ravivihjeensä. Veikkaajan on siis otettava huomioon, pelaako hän suomalaisia tai ulkomaisia veikkauspelejä. Vihjeiden vääränlainen tulkinta voi nimittäin johtaa väärään veikkaukseen.

Veikkaajan on kuitenkin oltava varovainen sen suhteen, mistä lähteestä hän vedonlyöntivihjeet löytää. Verkossa on nimittäin paljon sellaisiakin veikkaussivustoja, jotka eivät ota todennäköisyyslaskentaa tosissaan. Veikkauksen ammattilaiset ottavat huomioon kaikki raviurheilussa vaikuttavat muuttujat ja laskelmoivat voittotodennäköisyyksiä matemaattisesti.

Vaikka todennäköisyydet puhuisivatkin ravivihjeiden puolesta, on edelleen mahdollista, että lopputulos on toinen. Ravivihjeet eivät siis aina toteudu, minkä takia on tärkeää veikata vastuullisesti.

Erilaisiin toto-peleihin on erilaiset vedonlyöntivihjeet

Vedonlyöntivihjeet riippuvat pitkälti siitä, minkä tyyppinen veikkauspeli on kyseessä. Esimerkiksi voittajavetoon tarjotaan usein kiinteäkertoimisia ravivihjeitä. Voittajaveto onkin kaikkein suosituin vedonlyönnin muoto. Moni veikkaa kuitenkin myös Toto75- jaToto65-pelissä sekä sijavedoissa, jolloin tarjottavat ravivihjeet ovat erilaiset. Seuraavaksi perehdytäänkin tarkemmin eri tyyppisiin ravivihjeisiin veikkauskohteen mukaisesti.

Mitä ovat kiinteäkertoimiset ravivihjeet?

Raviveikkaaja törmää veikkaussivustoilla usein kiinteäkertoimisiin vihjeisiin. Veikkauksen peleissä kiinteäkertoimiset ravivihjeet kertovat sen, mitä veikkaaja voi voittaa laittamallaan panoksellaan. Ne veikkauskohteet, joiden kiinteä kerroin on korkeampi, ovat hankalampia kuin muut kohteet.

Monesti kiinteäkertoimisia ravivihjeitä tarjotaan erityisesti ulkomaisten veikkausyritysten kohteisiin. On suositeltavaa pelata mieluummin kiinteillä kertomilla, sillä niiden avulla on helpompi arvioida mahdollisia veikkausvoittojaan.

Jos veikkauksen vihjeellä on kiinteät kertoimet, on pelaajan tehtävä yleensä veikata kisan voittajaa, hevosen sijoitusta tai H2H-vetoa. H2H eli head to head on veto, jossa veikataan sitä, kumpi hevonen yltää kisassa korkeammalle sijalle. 

Toto75-vihjeet

Toto75 kuuluu ehdottomasti Suomen vedonlyöntimaailman suosikkeihin, jolloin tähän veikkauspeliin tarjotaan myös eniten erilaisia vihjeitä. Toto75-peliä pystyy pelaamaan Suomessa lauantaisin ja esimerkiksi Kuninkuusravit kuuluvat Toto75-tapahtumiin. Kyseessä on Suomen seuratuin raviurheilutapahtuma, jossa parhaimmat hevoset mittelevät keskenään.

Tapahtuman ajankohdan mukaisesti ravivihjeet ilmestyvät veikkaussivustolle lauantaina, mikäli kyseessä on laadukas ja luotettava veikkaussivusto. Toto75-pelin vihjeet perustuvat pelin voittoluokkiin. Voitot jakautuvat 50/50 7 oikeaa veikkausta saaneiden ja 6 veikkausta oikein saaneiden mukaan. Koska on hankalampaa saada 7 veikkausta oikein, ovat voitotkin tässä tapauksessa korkeammat.

Moni kokenut veikkaaja nojaa Toto75-peleissä todennäköisyyksien varaan eli pelaa joka viikko T7-merkillä. Tällöin voittaa vain silloin, kun kaikki 7 hevosta osuvat oikeaan. Toisaalta voitonkin saa T7-merkillä tuplana.

Toto65-vihjeet

Toto65 on toinen suomalaisten veikkaajien keskuudessa suosittu veikkauspeli. Pelin ravit järjestetään jokaisena keskiviikkona Espoossa. Kyseessä on hieman pienempi ravitapahtuma, jonka voittokertoimet ovat matalammat kuin Kuninkuusraveissa.

Toto65-pelissä voittojen jako tehdään samaan tapaan kuin Toto75-pelissä. Ainoastaan alle 2 euron voittoja ei oteta huomioon, mutta pienen voiton saaminen ei olekaan kovin yleistä.

H2H-kohteiden veikkaaminen

Jo mainittu H2H-veto on erittäin uniikki tapa lyödä vetoa raviurheilussa. Veikkaajan pitää arvioida, kumpi valituista hevosista yltää korkeammalle sijalle tietyssä ravitapahtumassa. H2H-kohteita löytyy monilta tunnetuilta ja laadukkailta veikkaussivustoilta.

H2H-vedossa ei ole mukana yhtä paljon epävarmuutta kuin monissa muissa raviurheilun veikkausmuodoissa. Veikkaajalla on siis suurempi mahdollisuus osua oikeaan, kun valittavana on vain kaksi hevosta. Koska tämän vetokohteen ennakoiminen on helpompaa, ovat siihen tarjottavat vedonlyöntivihjeet luotettavampia.

Miten veikkaat sijavetoja?

Sijavedot ovat myös suosittu tapa lyödä vetoa raviurheilussa. Usein sijavedossa veikataan joko toiselle tai kolmannelle sijalle sijoittuvia hevosia. Sijavetoon tarjottavien vihjeiden perusteena käytetään hevosten tuotto-odotuksia eli sitä, mikä hevonen tulee todennäköisimmin sijoittumaan top 3 tai top 2 hevosen joukkoon.

Hyödynnä myös omaa urheilutietämystäsi

Luotettavat vetovihjeet osuvat melko usein oikeaan, mutta toisaalta veikkaajan pitää myös huomioida raviurheilun tämänhetkinen tilanne. Jos tietää, että esimerkiksi tietty hevonen loukkaantuu herkästi, ei ehkä kannata laittaa tätä hevosta ensimmäiseksi veikkaukseksi.

Jos harrastaa aktiivisesti veikkaamista raveissa, on tärkeää olla perillä mitä hevosurheilussa kulloinkin tapahtuu. Usein korkeimmat vedonlyöntikertoimet ovat suurtapahtumissa, jotka järjestetään vain kerran vuodessa. Esimerkiksi Kuninkuusravit 2022 järjestetään Forssassa ja tapahtumaa pystyy seuraamaan sekä verkossa että paikan päällä.

Kun olet perillä hevosurheilun tapahtumista, on veikkaaminenkin vihjeiden perusteella helpompaa. Moni veikkaaja seuraa esimerkiksi livetuloksia arvioidakseen urheilijoiden edistymistä. Huomioi vihjeiden lisäksi siis myös se, mitä hevosurheilussa kulloinkin tapahtuu. Mitä lähempänä oma arviosi on veikkausvihjeitä, sitä todennäköisempää on, että veikkaus osuu oikeaan. On toki mahdoton kontrolloida esimerkiksi hevosten loukkaantumista tai yllättäviä käänteitä, joihin törmätään raveissa. Aina on siis mahdollista, että urheilutapahtuman lopputulos onkin täysin vastoin todennäköisyyksiä.

Yhteenveto

Toivottavasti tämä opas ravivihjeisiin tarjosi sinulle tarpeeksi tietoa veikkaussivustojen tarjoamista veikkausvihjeistä. Raviurheilu on ehdottomasti yksi haastavimmista veikkauksen muodoista, joten on tärkeää, että tietää miten ravivihjeiden valikoiminen tapahtuu. Jos ei kiinnitä tähän tarpeeksi huomiota, saattaa vahingossa tehdä veikkauspäätöksen väärin perustein.

Toto75-, Toto65-, H2H- sekä sijaveikkauspeleihin liittyy omia piirteitään. Lisäksi veikkaajan on otettava huomioon, onko kyseessä ulkomainen ja suomalainen veikkauspeli. Näillä neuvoilla pääsee jo hyvin alkuun raviveikkauksessa.