Siirry suoraan sisältöön
Home » Euroviisut vedonlyönti

Euroviisut vedonlyönti

Euroviisut on joka vuosi kaikkein odotetuin musiikkitapahtuma, johon osallistuvat laulajat ja bändit ympäri Eurooppaa. Tapahtuma on nykyään hyvin erilainen kuin esimerkiksi 2000-luvun alussa. Tämän musiikkitapahtuman suosion vuoksi yhä useampi musiikin ystävä on löytänyt uuden harrastuksen Euroviisujen vedonlyönnin parista. Moni veikkaaja hyödyntää myös vedonlyöntivihjeitä veikkauspäätöksensä tekemisessä. Tässä on opas Euroviisujen vedonlyöntiin sekä veikkausvinkkeihin.

Euroviisujen kulku ja äänestys

Ennen kuin perehdymme sen kummemmin vedonlyöntiin Euroviisuissa, on tärkeää kerrata Euroviisujen rakenne sekä äänestys. Juuri tähän perustuvat myös vedonlyöntivihjeet.

Euroviisut on Euroopan yleisradiounionin järjestämä musiikkitapahtuma, johon sen nimenkin mukaisesti voivat osallistua kaikki Euroopan maat. Myös Australia on ollut tapahtumassa mukana vuodesta 2015 alkaen. Kisassa on kaksi semifinaalia, joista parhaimmat pääsevät aina loppufinaaliin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että osa maista pääsee suoraan finaaliin riippumatta kappaleen suosiosta. Näitä maita ovat tapahtuman järjestäjämaa sekä Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Espanja ja Italia, jotka ovat viisujen tärkeimpiä rahoittajia.

Euroviisuissa erityistä on sekin, miten äänestys tapahtuu. Se järjestetään kahdessa osiossa. Jokaisella osallistujamaalla on jury eli ammattiraati, joka vastaa pisteiden antamisen ensimmäisestä osiosta. Heidän tehtävänään on antaa 12 pistettä parhaalle esitykselle ja tämän jälkeen seuraavaksi parhaille 9 esitykselle. Toisen osion pisteet päättää yleisö. Lopuksi pisteet lasketaan yhteen, jonka perusteella selviää tapahtuman voittaja.

Miten Euroviisujen vedonlyönti tapahtuu?

Euroviisujen vedonlyöntiin liittyy tiettyjä ominaispiirteitä, jotka tekevät veikkaamisesta erilaista kuin monien urheilulajien tapauksessa. Varsinkin Euroviisujen finaalissa veikataan aktiivisesti, sillä finaalin vedonlyöntikertoimet ovat korkeammat. Kertoimet ennustavat melko hyvin myös sitä, mitkä laulajat tulevat todennäköisimmin yltämään kärkisijoille.

On melko harvinaista, että Euroviisuissa törmäisi todella suuriin yllätyksiin. Monesti veikkaaja pystyy arvioimaan ainakin kolme parasta esitystä melko helposti. Äänestys perustuu puhtaasti laulujen suosioon, eikä mukana ole samanlaista satunnaisuutta kuin esimerkiksi jääkiekkopelissä. Huono esiintyjä ei pysty noin vain parantamaan sijoitustaan.

Euroviisujen vedonlyöntimuodot

Euroviisujen vedonlyönnissä veikkausmuodot ovat samankaltaisia kuin monissa muissa vedonlyöntikohteissa. Suosituimpia veikkausmuotoja ovat voittajaveto, H2H-veto sekä sijavedot. Lisäksi veikkaussivustot saattavat tarjota mahdollisuuden kokeilla muita erikoisvetoja.

Voittajavedossa veikataan Euroviisujen voittajaa ja tämä onkin kaikkein suosituin tapa lyödä vetoa Euroviisuissa. H2H eli head to head on toiseksi suosituin vetomuoto, jossa veikataan kumpi kahdesta maasta sijoittuu paremmin. H2H-veto voi olla helpompi veikkauspäätöksen tekemisen kannalta, sillä on vain kaksi valintamahdollisuutta. Sijaveto on veikkaus, jossa veikataan, miten esiintyjät sijoittuvat äänestyksessä. Maiden sijoittumisesta voidaan veikata esimerkiksi top 3 tai top 5 maiden välillä. Jos pelaa Suomessa, voi olla kiinnostavaa lyödä vetoa myös siitä, mikä pohjoismaa tulee menestymään Euroviisuissa parhaiten.

Mitä veikkaajan on syytä ottaa huomioon lyödessään vetoa Euroviisuissa?

Euroviisujen veikkaukseen liittyy monia muuttujia, joiden arvioimiseen on olemassa strategioita sekä työkaluja. Toki näiden muuttujien arvioiminen riippuu sekä veikkausmuodosta että veikkausvihjeistä. Tärkeimpiä huomioon otettavia asioita ovat Eurojury-äänestys, veikkaussivustojen laatu, Euroviisu-kilpailun luonne, Jury-äänten ennakoitavuus sekä voittajakappaleiden ominaispiirteet.

Hyödynnä Eurojury-äänestyksen tuloksia

Veikkaaja pystyy tekemään arvioita jo sillä perusteella, miten Eurojury on arvioinut esitykset. Tässä raadissa on 4 jäsentä jokaisesta maasta eli mukana on noin 180 äänestäjää. Eurojuryn tarkoitus on ennakoida sitä, miten Euroviisut tulevat päättymään. Myös vedonlyöntivihjeet  perustuvat usein Eurojuryn äänestykseen, sillä kyseessä on luotettava lähde Euroviisujen analysoimiseen.

Huomioi kuitenkin se, ettei kyseessä ole virallinen äänestys. Voi olla, että virallisessa Euroviisujen äänestyksessä on lopputulos täysin toinen. Eurojury tarjoaa vain hyvän pohjan omalle veikkausanalyysille ja äänestys onkin arvioinut melko hyvin esimerkiksi vuosien 2018 ja 2019 Euroviisujen lopputuloksia.

Paras veikkaussivusto tarjoaa parhaat vedonlyöntivihjeet ja -kertoimet

Ei ole yhdentekevää, millaisella veikkaussivustolla veikkaa. Laadukkaan vedonlyöntisivuston tunnistaa esimerkiksi luotettavasta pelilisenssistä sekä hyvistä arvosteluista. Kun veikkaussivuston taustajoukoissa työskentelee Euroviisujen vedonlyönnin ammattilaisia, voi veikkaaja luottaa vedonlyöntivihjeisiin.

On siis tärkeää vertailla erilaisia vedonlyöntiin erikoistuvia sivustoja. Varmista myös, että Euroviisut on valitsemasi veikkaussivuston valikoimissa!

Älä luota historiaan!

Monesti vedonlyönnissä kehotetaan katsomaan menneisyyteen ja aikaisempaan menestykseen. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä Euroviisujen tapauksessa. Jokaisella maalla on sekä huonoja että hyviä vuosia, eikä voitto ole koskaan taattu. Esimerkiksi Ruotsi on voittanut Euroviisut todella monta kertaa, mutta mukaan mahtuu myös vuosia, jolloin maa ei yltänyt korkeille sijoituksille.

Sitä paitsi nykyään ihmiset äänestävät erilaisin motiivein kuin Euroviisujen alkuaikoina. Myös äänestystavat ovat muuttuneet paljon ajan saatossa.

Millaiset kappaleet menestyvät useimmiten?

Euroviisujen lähihistoriaan pystyy luottamaan sen verran, että veikkaaja voi arvioida, millaiset kappaleet menestyvät. Musiikin maailmassa trendeilläkin on merkittävä vaikutus esiintyjien menestykselle. Nykyään Euroviisu-kappaleen on tavalla tai toisella erotuttava joukosta. Aivan liian monen maan esiintyjä tuo viisuihin kappaleen, joka ei herätä ihmisissä tunteita.

Voittajakappaleet ottavat usein kantaa johonkin tärkeään aiheeseen. Tavallinen pop-kappale ei siis enää nykyään pötki pitkälle. Tämä näkyy trendissä, jossa rock-henkiset ja surulliset musiikkikappaleet ovat viime vuosina menestyneet Euroviisuissa varsin hyvin.

Kyse ei ole vain musiikista, vaan myös itse esityksestä. Osa kappaleista on vuosien varrella saanut lisäpisteitä pelkästään show-elementeistään ja esityksen luovasta toteuttamisesta.

Euroviisut 2022

Vuonna 2022 Euroviisut järjestetään Italiassa, joka voitti viime vuonna viisut melko ylivoimaisesti. Kilpailupaikkana toimii Torino ja PalaOlimpico-stadion. Jos haluaa siis kokeilla vedonlyöntiä Euroviisuissa, kannattaa olla hereillä sen suhteen, milloin kisat järjestetään. Kyseessähän on tapahtuma, joka järjestetään vain kerran vuodessa.